جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

خبرگزاری حوزه/رعايت نكات زير به كيفيت استفاده از ماه مبارك رمضان افزوده و بهره مندی روزه‌داران را از این ضیافت الهی بیشتر می کند.

1. در شبانه روز چند نوبت قرآن تلاوت كنيد، مثلا پانزده دقيقه بعد از نماز صبح، پانزده دقيقه بعد از نماز ظهر، پانزده دقيقه شب‏ها بعد از صرف افطاري.

2. ادعيه مأثوره را تقسيم کرده و در چند نوبت در شبانه روز بخوانيد. روزها به همان مقدار دعايي كه بين نماز يا بعد از نمازهاي يوميه خوانده مي‏شود، اكتفا كنيد، اما شب‏ها كمي وقت بيشتري را صرف خواندن دعا كنيد. اگر بعضي از دعاها طولاني است لازم نيست هر شب همه آن دعا را بخوانيد.

3. براي استفاده بهتر از زمان در هنگام اياب و ذهاب، ذكر بگوييد (البته ذكرهاي بدون صدا و آرام تا شائبه ريا به وجود نيايد). بايد سعي كنيد از مرحله ذكر زباني به مرتبه ذكر قلبي و ياد واقعي خداوند برسيد؛ به طوري كه او را حاضر و ناظر بر خود بدانيد.

4. سعي كنيد دائم الوضو باشيد و حتي قبل از خواب نيز وضو بگيريد و بعد به بستر خواب برويد؛ زيرا در ماه مبارك رمضان خواب نيز عبادت است و نفس كشيدن نيز تسبيح به حساب مي‏آيد.

5. از شب زنده داري و احياء - به ويژه در شب هايي كه فرداي آن تعطيل هستند - غفلت نكنيد. شايد يكي از مهم‏ترين اعمال در ماه مبارك، شب زنده‏داري، تهجد، استغفار و نماز شب در نيمه شب‏ها است.

6. حتما در يكي از مجالس بيان احكام و معارف ديني و یا موعظه در مساجد يا حسينيه‏ها شركت كنيد. بسياري از علما و مجتهدان نيز مقيد هستند که به موعظه و ذكر مصيبت‏هاي گويندگان، گوش فرا دهند تا دل و جان آدمي به واسطه شنيدن معارف ديني متذكر و نوراني گردد. به‌ طور كلي، شركت در مجالس مذهبي، خود را در معرض نفحات و نسيم‏هاي رحمت الهي قرار دادن است كه نقش مهمي در حفظ دين و معنويت انسان دارد.

7. از انجام دادن ورزش‏هاي سنگين در طول ماه رمضان اجتناب کرده و در اين ماه سعي كنيد ورزش‏هاي سبك و آرام (مانند پياده روي يا نرمش) انجام دهيد.

8. از مواد مغذي به ويژه غذاهاي قندي و پروتئين دار در رژيم غذايي خود، بيشتر استفاده كنيد؛ مانند خرما، لبنيات.

9. از پرخوري هنگام افطار و سحري پرهيز كنيد؛ زيرا علاوه براين‌كه چرخه خواب شما را به هم خواهد زد، از ساير برنامه‏هاي عبادي و درسي نيز بهره وافي را نخواهيد برد.

10. از هدر دادن انرژي بي‏جا و بي مورد اجتناب كنيد؛ به ويژه در روزها، مثلا از حرف زدن‏هاي بي مورد و تماشاي برنامه‏هاي تلويزيوني غيرضروري اجتناب كنيد. به عبارت ديگر، با سكوت بيشتر و فيلتر گذاري روي گوش‏ها و كنترل ساير حواس، از هدر دادن انرژي جلوگيري كنيد. به تمركز خود بيفزاييد و فرصت‏هاي جديدي براي انجام دادن كارهاي مهم‏تر ايجاد كنيد.

اندیشه قم

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha